Voor de leden van de vier seniorenverenigingen bieden wij hulp bij het invullen van de belastingaangifte. Een aantal vrijwilligers is speciaal voor deze taak opgeleid, en zij worden elk jaar bijgeschoold over veranderingen en nieuwe regels aangaande de te betalen belastingen, toeslagen en vergoedingen.

belastingdienstDeze service is speciaal bedoeld voor leden die zich geen accountant of beroeps financieel deskundige kunnen veroorloven. Door de KBO is een bovengrens van het inkomen ingesteld; zijnde voor een alleenstaande € 35.000,00 en voor gehuwden of samenwonenden € 50.000,00 per jaar.

Wij proberen op al uw vragen de juiste antwoorden te vinden en vullen het volledige belastingformulier voor u in. Dat dienen we daarna in bij de Belastingdienst, waarvoor u een machtigingscode nodig hebt.

Wij vragen een vergoeding van € 10,00 per formulier en eventuele extra kosten. Er is geen enkel bezwaar om een hoger bedrag te geven dan het eerder genoemde bedrag.

Voor het invullen van uw belastingformulier kunt u zich wenden tot de vrijwilliger die u in de afgelopen jaren heeft geholpen. Als u voor de eerste keer van deze service gebruik wilt maken, neem dan contact op met Hennie Uil, tel. 06-5477 0809 of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Hij zorgt er voor dat één van de vrijwilligers telefonisch met u een afspraak maakt voor het regelen van uw belastingaangifte. Wij rekenen erop dat u, voorafgaand aan de afspraak, alle noodzakelijke gegevens hebt verzameld, zoals jaaropgave SVB, eventueel jaaropgave pensioenfonds, ziektekosten, financieel jaaroverzicht van de bank, en andere zaken die voor de Belastingdienst van belang zijn.

Wat zijn de spelregels bij de Belastingservice?
U blijft altijd zelf verantwoordelijk voor de juistheid van de belastingaangifte en/of toeslag en/of vergoedingen. De belastinginvulhulp (BIH) levert slechts hulp op basis van de aan hem verstrekte gegevens.
De belastinginvulhulp werkt op basis van vrijwilligheid en is gehouden aan de plicht tot geheimhouding. Hij heeft deelgenomen aan de door de Belastingdienst gegeven cursussen.