De bloemschikbijeenkomsten zijn weer gepland. Van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.00 uur zijn er vanaf oktober bloemschikbijeenkomsten voor senioren in De Lèghe Polder te Beuningen. De data zijn de woensdagen 11 oktober, 8 november en 20 december 2023. In 2024 zijn de bijeenkomsten op de woensdagen 14 februari, 20 maart en 17 april.

Je schrijft je in door een mail te sturen voor 1 augustus naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . In die mail kun je aangeven waar je voorkeur naar uitgaat: de ochtend of de middag, óf dat je geen voorkeur hebt. Ook mag je vermelden of je liever komend najaar deelneemt óf in het voorjaar van 2024.

Als er weer veel belangstelling is kan het zijn dat je pas in februari de eerste bijeenkomst hebt; dat hoor je dan ongeveer half september. Iedereen die zich inschrijft krijgt half september een mail waarin staat wanneer hij/zij verwacht wordt. Als je een keer niet kunt komen mag je zelf voor vervanging zorgen.  

De eerste bijeenkomst is op 11 oktober.

Voor elke bijeenkomst wordt afgesproken welke ondergrond gebruikt wordt; we vragen je dan om een bepaalde pot of schaal mee te brengen. Voor de bloemen en andere benodigdheden zorgen wij. Tijdens de cursus worden bepaalde technieken voorgedaan en geoefend zodat je ook thuis aan de slag kunt gaan. Je brengt zelf een tangetje en een mesje mee.

De kosten zijn iets omhoog gegaan. We vragen nu € 15,00 per bijeenkomst. Je moet in principe vóór 1 oktober € 45,00 overgemaakt hebben op de bankrekening van de VVSB t.n.v. de penningmeester, onder vermelding van je naam, lidmaatschapsnummer en  “cursus bloemschikken”. Het bankrekeningnummer is NL 13 RABO 0107 2090 71. Vergeet niet te vermelden dat het voor bloemschikbijeenkomsten is anders weet de penningmeester niet waarvoor je betaald hebt! Als je pas in februari de eerste bijeenkomst hebt betaal je rond 1 januari.

Eva Kersten, Fien Loermans, Tonny van de Berg en Yvonne Jansen geven met hun tips en voorbeelden de deelnemers begeleiding, toch blijft er veel ruimte voor eigen inbreng! Het is telkens weer verrassend hoe verschillend de stukken zijn ondanks het feit dat iedereen dezelfde materialen gebruikt.

Natuurlijk staat gezelligheid voorop en is er ook een pauze (met een consumptie voor eigen rekening) waarin ideeën kunnen worden uitgewisseld of even kan worden bijgepraat. 
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Yvonne Jansen, tel. 06-55218936.

Voor nu een hele fijne zomer toegewenst en graag tot oktober of februari.

Namens Tonny van den Berg, Fien Loermans en Eva Kersten,
Yvonne Jansen