Drie bijeenkomsten boetseren 

In de herfst zien we de structuren in de bladeren en uitgebloeide planten in de uiterwaarden. In datzelfde gebied zoeken we naar de klei die we kunnen gebruiken bij het boetseren van de werkstukken. Deze klei is jarenlang gebruikt door de steenovens aan de Waal. Klei en planten zijn uitermate geschikt om creatief mee aan de gang te gaan. We werken met dat wat de natuur ons te bieden heeft. 

We bieden drie bijeenkomsten boetseren aan. 

In de eerste bijeenkomst maken we een vogel, die wordt gebakken, daarna worden ze door de deelnemers geglazuurd en als afwerking op een sokkel geplaatst. 

Tijdens de tweede bijeenkomst gebruiken we de klei uit de Waal. Deze klei gaan we bewerken om deze geschikt te maken voor het maken van een tableau met een plantenafdruk. We zoeken op de Dijk of in de uiterwaarden naar geschikte planten om af te drukken. 

De derde bijeenkomst gaan we de gebakken vogel glazuren en de sokkel voor de vogel klaarmaken door het te schuren en een pin in te plaatsen. Mocht er nog tijd over zijn dan kan er nog een bloem “de lieveling” geboetseerd worden. 

De bijeenkomsten zijn op vrijdagochtend van 10.00-12.00 uur in het Dijkmagazijn:
13 oktober 2023 - vogel 
17 november 2023 - plateau met plantenafdruk 
12 januari 2024- vogel glazuren en afwerken sokkel, lieveling maken 

Mocht er voldoende tijd over zijn kan er een zg. “lieveling” gemaakt worden,

Kosten voor de drie bijeenkomsten zijn: € 25,-