Stamboom maken

Stamboom maken

Bij voldoende belangstelling zijn we van plan om te starten met een cursus genealogie. De cursus is bedoeld voor mensen die willen starten met het uitzoeken van een stamboom maar niet precies weten hoe je dat aanpakt.

Er wordt in deze cursus gekeken welke gegevens je nodig hebt om te starten met je stamboom. Wat is het verschil tussen het Bevolkingsregister en de Burgerlijke stand? Waar kun je allemaal zoeken op het internet en daarbuiten naar gegevens.  En hoe kun je de resultaten van die zoektocht  vastleggen en ordenen?

En als je eenmaal een (stuk) stamboom hebt is het vaak ook interessant om uit te gaan zoeken hoe onze voorouders leefden en werkten. Waar ze woonden of waar ze tijdens de tweede wereldoorlog te werk werden gesteld. En misschien hebben ze wel ooit de krant gehaald.

Het is een DOE cursus. Dus graag  je eigen laptop of ipad meenemen.

De cursus wordt gegeven in zes lessen van 2 uur op dinsdagavond  van 19.00  uur  tot 21.00  Uur. De cursus start op  dinsdag 2 april. Vervolgens 9, 16, 23, 30 april en 7 mei. Locatie De Lèghe Polder / de Schakel.

De kosten bedragen € 30,00 inclusief een consumptie bij de eerste les.  Er kunnen maximaal 12 personen deelnemen. De cursus gaat door bij minimaal 8 deelnemers.

Docent Toni Matheij
Gastdocent Karel Kling (Historisch Besef Beuningen)

Reserveren is mogelijk vanaf 8 maart

Gegevens evenement

Datum/tijd 02-04-2024 19:00
Sluitingsdatum reserveren 31-03-2024 23:55
Max. deelnemers 12
Ingeschreven 5
Aantal resterende plaatsen 7
Prijs € 30,00
Locatie Lèghe Polder De Schakel

Inschrijvingen worden niet meer ge-accepteerd

Locatiekaart