Groen Ontmoeten, Wandelend Wijzer

Groen Ontmoeten, Wandelend Wijzer

Groen Ontmoeten, Wandelend Wijzer

Ook wel eens geroken aan een blad of een bloem en afgevraagd of ze eetbaar zijn of ergens anders voor te gebruiken? En welke bloem, plant- of struiksoorten zijn het toch die zo mooi in bloei staan. Of wat te denken van het prachtige blad en de vorm van bomen die we tegen komen.

Met wandelend wijzer kunt u dit allemaal gaan ontdekken!

Afhankelijk van het thema lopen we over verharde- en onverharde wegen. Dit in een rustig tempo zodat er voldoende aandacht en tijd is voor die bomen, struiken, planten en bloemen die interessant zijn om iets over te vertellen. Ook mogelijke vogel- en diersoorten kunnen aan de orde komen.
De afstand zal doorgaans niet langer zijn dan 4 tot 5 km. Vooral het buiten en samen zijn is belangrijk en voorafgaand vertellen deskundige begeleiders wat we zoal tegen kunnen komen.

We starten om 10.00 uur in het Dijkmagazijn met een kopje koffie of thee en een korte toelichting. Aansluitend gaan we aan de wandel.
Het programma ziet er in grote lijnen als volgt uit:
18 april 2024: Bomen in onze gemeente. Bij een aantal bomen staan we specifiek stil.
2 mei 2024: Welke eetbare plant- en struiksoorten groeien er zoal. Mag je ze wel of niet plukken?
23 mei 2024: Bloeiende plant en struiksoorten, waaronder giftige.

Deze 3 wandelingen zijn op donderdagmorgen van 10.00u tot 12.00u en onder begeleiding van een gids. De wandelingen beginnen in het Dijkmagazijn, Dijk 41 te Beuningen. De bijdrage voor de 3 wandelingen is in totaal Euro 15,00 p.p. (incl. koffie/thee).

50 Plussers uit Beuningen, Ewijk, Weurt en Winssen kunnen deelnemen aan de wandelingen, lid zijn van een seniorenvereniging is niet noodzakelijk.
Lukt het online aanmelden absoluut niet dan kunt u zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Coby Hagens, telefoon 0638931568.

Herm Kleinschiphorst

Gegevens evenement

Datum/tijd 18-04-2024 10:00
Sluitingsdatum reserveren 22-05-2024
Max. deelnemers 20
Ingeschreven 13
Aantal resterende plaatsen 7
Prijs € 15,00
Locatie Dijkmagazijn

Locatiekaart